În Antarctica, trei tineri pinguini, Skipper (voce Tom McGrath), Kowalski (voce Chris Miller) şi Rico (voce Conrad Vernon), salvează un ou de la o focă leopard înfometată. Din acel ou eclozează Private (Christopher Knights) şi cei patru devin o echipă. Un deceniu mai târziu, imediat după evenimentele din Madagascar 3: Europe’s Most Wanted, Pinguinii pleacă de la circ şi sărbătoresc ziua de naştere a lui Private, dar în ciuda faptului că îi satisfac majoritatea poftelor, Private nu se simte ca şi cum ar face cu adevărat parte din echipă şi se simte neimportant.

În timp ce Skipper este liderul şi strategul echipei, Kowalski este creierul şi Rico specialistul în armamente, Private este doar puştiul simpatic fără vreo calitate ieşită din comun. Pinguinii sunt răpiţi apoi brusc şi duşi în Veneţia, acolo unde se întâlnesc cu Dave (voce John Malkovich), o caracatiţă malefică având supranumele omenesc de Dr. Octavius Brine. Dave era adorat în Grădina Zoologică din Central Park, asta până când au sosit pinguinii şi i-au furat fără să vrea faima.

Caracatiţa a fost apoi trimisă la alte grădini zoologice, dar de fiecare dată faima îi era furată de câte un pinguin. Supărat şi frustrat, Dave îşi doreşte acum să se răzbune pe pinguini prin eliminarea lor definitivă ca rasă. Ei reuşesc cumva să scape şi apoi sunt urmăriţi prin canalele şi străzile Veneţiei de aghiotanţii lui Dave. Ajunşi la capătul puterilor, pinguinii sunt salvaţi de o unitate specială cunoscută drept „North Wind” condusă de lupul Classified (Benedict Cumberbatch). Deoarece nu au de ales, pinguinii trebuie să facă echipă cu această unitate de agenţi secreţi pentru a-l împiedica pe Dave să-şi ducă planul la bun sfârşit.

Urmareste filmul online The Penguins of Madagascar 2014 Pinguinii din Madagascar online subtitrat, cu subtitrare in limba romana si calitate hd.