Hank Palmer (Robert Downey Jr.) este un avocat de mare succes din Chicago ce se află în proces de divorţ de soţia lui. Fratele lui, Glen (Vincent D’Onofrio) îl sună şi îi dă tragica veste că mama lor a decedat. Hank se duce în oraşul său natal, Carlinville, Indiana, pentru a participa la funeraliile mamei sale. Acolo, el se reîntâlneşte cu fratele lui, patronul unui magazin de anvelope de automobile, şi cu Dale (Jeremy Strong), o persoană ce suferă de anumite probleme mentale. Hank se vede cu tatăl lui, Judecătorul Joseph Palmer (Robert Duvall), în sala de judecată a acestuia.

În acea seară, Judecătorul Joseph merge la cumpărături în timp ce băieţii lui stau de vorbă şi povestesc despre ce au mai făcut în timpul în care nu s-au mai văzut. A doua zi dimineaţa, Hank observă că maşina tatălui său a suferit unele stricăciuni, dar nu acordă prea mare atenţie acestui fapt şi pleacă pentru a prinde avionul spre Chicago. Pe când se afla în avion, el este sunat de Glen şi este informat de faptul că tatal lor este interogat de poliţie pentru presupusa faptă de-a fi lovit pe cineva cu maşina şi a părăsit locul accidentului – aşa numitul „loveşte şi fugi” (hit and run).

Hank este nevoit acum să se întoarcă pentru a-şi apăra tatăl în acest caz şi a-i dovedi nevinovăţia. În timp ce face acest lucru, relaţiile reci dintre membrii familiei lor încep să iasă la suprafaţă şi se descoperă alte relaţii ascunse ale unora dintre ei. În ciuda distribuţiei foarte bune, filmul The Judge nu a atras prea multă lume la cinematograf, acumulând doar 40 de milioane de dolari la box office în primele trei săptămâni de la lansare, bugetul fiind cifrat la 50 de milioane.

Urmareste filmul online The Judge 2014 Judecatorul online subtitrat, cu subtitrare in limba romana si calitate hd.

Categorie: Drama