Locul unde se desfăşoară acţiunea acestui film este o societate din viitorul îndepărtat, anul 2048. După un război puternic, comunitatea a hotărât să se debaraseze de tot ce este „inutil”, începând cu culorile, pentru a elimina rasismul, şi terminând cu simţurile şi emoţiile care ne definesc. În plus, tuturor cetăţenilor acestei comunităţi li s-a şters orice urmă de amintire a evenimentelor trecute, cu excepţia unuia. Aici intervine Jonas (Brenton Thwaites), aşa-numitul „Receptor al Amintirilor”, care trebuie să primească toate amintirile omenirii de la „Dătător” – în engleză sună mai bine, „The Giver” – (Jeff Bridges). Receptorul Amintirilor este singurul membru al comunităţii care cunoaşte totul şi trebuie să-i sfătuiască pe Vârstnici în legătură cu deciziile pe care urmează să le ia în folosul întregii comunităţi.

Jonas primeşte amintirile treptat, începând cu tot ce e frumos pe lumea asta, iar apoi află despre predecesoarea lui, Rosemary (Taylor Swift), care a renunţat să primească ea toate aceste cunoştinţe. Jonas începe să o înveţe şi pe prietena lui, Fiona (Odeya Rush), lucruri pe care le-a învăţat şi le-a aflat de la Dătător. Fiona este confuză şi nu înţelege ce sunt aceste sentimente şi emoţii pe care le învăţă de la Jonas, dar acesta nu se lasă şi continuă să-i arate.

În plus, Jonas împărtăşeşte amintirile sale cu un bebeluşi de care are grijă tatăl lui, ca parte a responsabilităţilor fiecărui membru al comunităţii, Gabe, şi dezvoltă o relaţie strânsă cu el datorită faptului că are acelaşi semn pe încheietura mâinii – asta însemnând că în viitor ar putea să devină el însuşi un Receptor de Amintiri. Pe măsură ce află tot mai multe lucruri, Jonas hotărăşte că este nedrept ca oamenii din comunitatea lui să nu aibă parte de aceste experienţe şi încearcă să ia măsuri în privinţa asta.

Urmareste filmul online The Giver 2014 Darul lui Jonas online subtitrat, cu subtitrare in limba romana si calitate hd.

Categorie: Drama, SF