Julianne Moore o interpretează pe Dr. Alice Howland, o profesoară stimată de la Universitatea Columbia care descoperă că suferă de teribila boală Alzheimer. La începutul filmului ea pare să aibă tot ce îşi doreşte de la viaţă – Alice este sărbătorită pentru împlinirea a 50 de ani şi petrecerea se desfăşoară la un restaurant de lux din New York acolo unde soţul ei (Alec Baldwin), de asemenea academician, susţine un toast în care o ridică în slăvi. Ea este stilată, împlinită, fericită şi are siguranţă financiară.

Alice radiază încredere şi competenţă, însă lucrurile încep să se spulbere atunci când intervine asprimea vieţii. Ea devine dezorientată, începe să piardă diverse lucruri prin casă şi să uite evenimentele programate. O vizită la neurolog dezvăluie faptul că Alice suferă de o formă rară a bolii Alzheimer care este genetică. Într-un mod fascinant, datorită faptului că este atât de inteligentă, Alice reuşeşte să-şi „păcălească” propriul creier şi să ascundă într-un fel faptul că suferă de această boală teribilă.

Curând însă, trucurile sale încep să nu mai funcţioneze şi boala să-şi intre „în drepturi”, acaparându-i tot mai mult creierul şi corpul, ajungând până în punctul în care, ea fiind o expertă în lingvistică, întâmpină mari dificultăţi în a lega fraze simple şi a se face înţeleasă de oamenii din jur – ceea ce este cu atât mai dramatic şi mai frustrant pentru ea deoarece ştie cât de importantă este exprimarea. „Still Alice” prezintă modul în care ea reacţionează în faţa propriei sale deteriorări şi cum caută constant noi modalităţi de-a face faţă acestei situaţii dramatice.

Urmareste filmul online Still Alice 2014 online subtitrat, cu subtitrare in limba romana si calitate hd.

Categorie: Drama