Jurnalistul Martin Sixsmith şi-a pierdut postul de consilier din Partidul Laburist şi se gândeşte să scrie o carte despre istoria Rusiei. El este abordat la o petrecere de către fiica lui Philomena Lee şi aceasta îi sugerează să scrie o poveste despre mama ei, care a fost forţată să renunţe la băieţelul său, Anthony, cu 50 de ani în urmă. Chiar dacă iniţial îi displace ideea de-a scrie despre povestea de viaţă a unei anumite persoane în particular, el se întâlneşte în cele din urmă cu Philomena şi, după ce îi ascultă acesteia povestea şocantă, hotărăşte să investigheze în continuare şi să scrie cartea.

Acum, filmul se întoarce în anul 1951, când Philomena rămâne însărcinată după ce are o aventură cu un tânăr şi este trimisă de tatăl ei, Sean Ross Abbey, în Roscrea, Irlanda. După ce naşte, ea este obligată să muncească la spălătorie timp de patru ani pentru a-şi plăti costurile şederii sale acolo. Într-o zi, ea este şocată să afle că băiatul ei a fost dat spre adopţie de către călugăriţe fără ca ea să fie înştiinţată sau să aibă măcar şansa de a-şi lua la revedere. Philomena a ţinut secret faţă de familia ei faptul că are un copil dat spre adopţie timp de 50 de ani, dar a vizitat constant mănăstirea pentru a încerca să-l găsească.

Martin şi Philomena îşi încep căutarea încercând încă o dată la mănăstire. Călugăriţele din nou le spun celor doi că n-au cum să-i ajute deoarece nu ştiu nimic despre asta şi susţin că înregistrările în legătură cu adopţiile au fost pierdute într-un incendiu ce a avut loc în urmă cu mulţi ani. Cu toate acestea, la un bar, localnicii le oferă acestora nişte informaţii intrigante în legătură cu practicile călugăriţelor de-a lungul vremii.

Actorii principali sunt: Judi Dench, Steve Coogan, Sophie Kennedy Clark și Michelle Fairley.

Urmareste filmul online Philomena 2013 online subtitrat, cu subtitrare in limba romana si calitate hd.

loading...
Categorie: Drama