În anul 1993, directorul de publicitate Joe Doucett (Josh Brolin), distruge întâlnirea cu un potenţial client, Daniel Newcombe (Lance Reddick), dându-se la iubita acestuia. După aceea, Joe merge la un bar deţinut de prietenul său Chucky (Michael Imperioli) şi se face pulbere. La ieşire, el observă o femeie cu umbrelă galbenă, iar apoi este lovit şi lăsat inconştient. El se trezeşte apoi într-o cameră de hotel izolată şi îşi dă seama că este ţinut prizonier. Răpitorii lui îi oferă doar strictul necesar în materie de igienă şi porţii insuficiente de mâncare chinezească. Prin intermediul televizorului, Joe află că i s-a înscenat violarea şi uciderea fostei sale soţii, iar fiica sa, Mia, a fost adoptată.

După ce a fost împiedicat să se sinucidă, Joe îşi petrece următorii 20 de ani plânuind în mod obsesiv să se răzbune atunci când va fi eliberat, devenind un boxer iscusit urmărind meciuri la TV şi alcătuieşte o listă de nume care ar putea avea vreo implicare în reţinerea sa, iar Newcombe este în capul ei. În 2013, Joe o vede la TV pe Mia, devenită adultă acum, dând un interviu la emisiunea „Unresolved Mysteries of Crime” unde susţine că este dispusă să-l ierte pe tatăl ei dacă acesta se va întoarce.

Brusc, el este drogat şi abandonat pe un câmp, având la el bani şi un telefon mobil. Joe o vede din nou pe femeia cu umbrela galbenă şi o urmăreşte până la o clinică din apropiere; acolo, el o cunoaşte pe Marie Sebastian (Elizabeth Olsen), o asistentă care se oferă să-l ajute. Mai târziu, el merge la Chucky şi îi spune acestuia tot ce a pătimit. Apoi, este sunat de „Străin” (Sharlto Copley), cel care a pus la cale răpirea şi reţinerea sa. Joe porneşte într-o cursă disperată de-a afla cine se află în spatele înscenării şi dă peste patronul restaurantului care îi asigura măncarea, Chaney (Samuel L. Jackson).

Urmareste filmul online Oldboy 2013 Prizonier in libertate online subtitrat, cu subtitrare in limba romana si calitate hd.

Categorie: Drama, Thriller