Vincent Lindon şi Gilles Lellouche joacă rolurile unui fost poliţist şi al unui tânăr detectiv beţiv care fac echipă împotriva unui clan de mafioţi bărboşi, cu capetele rase şi îmbrăcaţi cu haine din piele. Filmul este tipicul băieţilor buni împotriva băieţilor răi, iar acţiunea se desfăşoară în stilul anilor ’80, cu o mulţime de lupte şi împuşcături care ţin privitorul atent pe toată durata filmului. Începutul prezintă câteva personaje şi zone temporale diferite, începând cu Simon (Lindon), şoferul unei maşini blindate a cărui relaţie cu soţia lui, Alice (Nadine Labaki), şi fiul lor, Theo (Max Baissette de Malglaive), s-a răcit foarte tare din motive ce urmează a fi descoperite ulterior.

Între timp, o gaşcă de traficanţi de droguri a pornit într-o serie de împuşcături de-a lungul străzilor, oraşului Toulon şi chiar dacă fostul partener al lui Simon, Franck (Lellouche), se află pe urmele lor, aceştia au ucis în stânga şi în dreapta. Toate acestea sunt făcute în aşa fel încât se ajunge la o primă confruntare în care Theo – printr-o coincidenţă care sfidează orice – este martor atunci când gangsterii execută pe cineva, iar apoi se întâmplă mai multe lucruri care par desprinse din filmele cu Seagal.

Mea Culpa este făcut în aşa fel încât să atragă prin violenţă în primul rând, capitol la care excelează. Filmul îi prezintă pe cei doi în timp ce se implică în bătălii cu găştile de răufăcători şi urmăriri de maşini spectaculoase. Regizat de Fred Cavaye, Mea Culpa este bazat pe ideea lui Olivier Marchal, iar scenariul a fost scris de Fred Cavaye, Guillaume Lemans. Distribuţia îi cuprinde pe Vincent Lindon, Gilles Lellouche, Nadie Labaki, Gilles Cohen şi Max Baissette de Malglaive.

Urmareste filmul online Mea culpa 2014 online subtitrat, cu subtitrare in limba romana si calitate hd.

Categorie: Thriller