În anul 1932, după ce şi-a petrecut ultimii zece ani din viaţă în Statele Unite ale Americii, Jimmy Gralton (Barry Ward) se întoarce în ţara lui de baştină, Irlanda, pentru a-şi ajuta mama să conducă ferma familiei. La zece ani de la sfârşitul Războiului Civil, un nou guvern s-a instalat la putere în Irlanda. Pentru a satisface nevoile oamenilor tineri din County Leitrim, Jimmy, în ciuda temerilor că-şi va supăra vechii inamici (biserica şi proprietarii de terenuri din apropiere), el hotărăşte să redeschidă „Sala”, un loc gratuit în care tinerii se adună pentru a dansa, studia sau socializa.

Succesul este unul foarte mare şi rapid, însă influenţa lui tot mai mare şi idealurile sale radicale nu sunt pe gustul tuturor celor din oraş. Povestea filmului este centrată asupra tensiunilor politice dintre biserica catolică şi mişcarea republicană şi de stat de care Jimmy este legat de dinainte de-a fi emigrat în State. Poziţia lui politică este punctul principal şi suferă represalii din cauza faptului că este un gânditor liber şi susţine ca oamenii obişnuiţi să aibă parte de educaţie pentru a nu mai fi aşa uşor manipulabili.

Curând, unii dintre oamenii mai în vârstă şi cu idei învechite încep să-şi acuze copiii şi să-i pedepsească dacă aceştia trec pragul sălii lui Jimmy, interzicându-le cu desăvârşire să facă acest lucru. De asemenea, una dintre persoanele cu viziuni de acest gen şi o credincioasă convinsă este chiar mama lui Jimmy, aşa că se dezvoltă unele situaţii ingrate între cei doi, cu toate că dragostea de mamă nu poate fi înlocuită cu nimic altceva.

Urmareste filmul online Jimmy’s Hall 2014 online subtitrat, cu subtitrare in limba romana si calitate hd.

Categorie: Drama