Captain Phillips este un film ce prezintă evenimentele reale petrecute în anul 2009, când un grup de piraţi somalezi au deturnat un cargobot american şi l-au capturat pe căpitan. După evenimentele de atunci, Richard Phillips a scris o carte despre acest lucru, intitulată A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea, din care s-au şi inspirat scenaristul Billy Ray şi regizorul Paul Greengrass. Deşi a fost primit foarte bine de public şi criticii de film, membrii reali ai echipajului i-au acuzat pe cei care au făcut filmul că nu au relatat corect ceea ce s-a petrecut atunci şi că Richard Phillips nu este nici pe departe un erou.

Sinopsis: Richard Phillips (Tom Hanks) preia comanda cargobotului MV Maersk Alabama în portul din Oman având ordine să navigheze prin golful Aden către Mombasa. Conştient de activitatea intensă a piraţilor pe coasta somaleză, el ordonă să se ia măsuri de precauţie la bordul navei. În timpul unei simulări, Phillips îşi dă seama că e posibil să fie atacaţi de piraţii somalezi în două schifuri, dar reuşeşte să-i îndepărteze pe aceştia. Patru piraţi se întorc în ziua următoare, conduşi de Abduwali Muse (Barkhad Abdi), într-un schif mai rapid. În ciuda eforturilor lui Phillips şi echipajului său, piraţii izbutesc să urge la bord şi să preia controlul asupra Maersk Alabama, capturându-l pe căpitan în timp ce majoritatea echipajului se ascunde în camera motoarelor navei.

Muse, care urmează ordinele unui lider local, speră la o recompensă generoasă în schimbul predării echipajului şi navei. Muse încearcă să aducă Maersk Alabama la docuri, dar echipajul reuşeşte să-i dejoace planurile şi taie atât energia motoarelor cât şi pe cea de urgenţă. De asemenea, reuşesc să-l captureze pe liderul piraţilor. Negociind cu piraţii rămaşi, un membru al echipajului doreşte să cadă la înţelegere şi să-l ofere pe Muse în schimbul Căpitanului Phillips.

Urmareste filmul online Captain Phillips 2013 online subtitrat, cu subtitrare in limba romana si calitate hd.

Categorie: Crima, Drama, Thriller