Boyhood este un film foarte atipic. Un film ce aduce mai mult a documentar ce prezintă viaţa unei familii pe parcursul a 12 ani, cu precădere viaţa micului Mason Junior. Filmul scris şi regizat de Richard Linklater ne prezintă stadiile prin care trece un copil şi ni-l arată pe actorul Ellar Coltrane cum creşte sub privirile noastre, fără să se folosească trucaje sau să se schimbe distribuţia odată la câţiva ani. Nu. Ellar Coltrane este filmat încă de la vârsta de şase ani şi până la maturizare, la vârsta de 18, montându-se piesele în părţi de câte patru ani.

În anul 2002, băieţelul în vârstă de şase ani, Mason Evans, Jr. (Ellar Coltrane) şi sora lui mai mare, Samantha (Lorelei Linklater), locuiesc împreună cu mama lor singură, Olivia (Patricia Arquette), în Texas. Mason o aude într-o zi pe Olivia certându-se cu iubitul ei şi plângându-se că nu are deloc timp liber. Olivia se mută pentru a putea merge la Universitatea din Houston să-şi ia diploma şi să se poata angaja. În Houston, tatăl lui Mason, Mason Sr. (Ethan Hawke), îi ia pe copii şi îi duce la bowling, iar când se întoarce cu ei acasă se ceartă cu Olivia în timp ce copiii se uită la ei pe fereastră.

În 2004, Olivia îl ia pe Mason la un curs de-al ei şi îl prezintă apoi profesorului ei, Bill Welbrock (Marco Parella). Olivia şi Bill se căsătoresc mai târziu, iar Mason şi Samantha se pricopsesc cu alţi doi fraţi pe care Bill îi are dintr-o relaţie anterioară. Olivia continuă cu studiile şi suportă cu stoicism stilul de viaţă strict al părinţilor lui Bill. În cele din urmă, după o perioadă în care lucrurile decurg cât de cât normal, Bill devine tot mai abuziv şi dependenţa de alcool preia controlul asupra lui.

Urmareste filmul online Boyhood 2014 12 ani de copilarie online subtitrat, cu subtitrare in limba romana si calitate hd.

Categorie: Drama