Un actor decolorare (Michael Keaton) cel mai bine cunoscut pentru rolul său de un super-erou populare încearcă pentru a monta o revenire de care apare la o faza Broadway. Ca de deschidere abordări de noapte, încercările sale de a deveni mai altruiști, recondiționări cariera sa, și reconectați cu prietenii și familia dovedi mai dificilă decât se aștepta. Lindsay Duncan, Zach Galifianakis, și Edward Norton co-star în această comedie neagră de la director Biutiful de Alejandro González Iñárritu.

Urmareste birdman 2014 online subtitrat cu subtitrare in romana, calitate HD.

Unul dintre primele lucruri pe care le vedem în Alejandro González Iñárritu lui tematic bogat, film uimitor tehnic Birdman este un semn pe o oglindă pe care scrie: “Un lucru este doar un lucru, nu ceea ce spun oamenii despre chestia aia.” Este un indiciu mic, dar important pentru conținutul poveștii Fermecatoare care urmează, precum și cel care oferă informații valoroase în psihicul Riggan Thomson, protagonist probabil s-a spălat-up filmului. Desigur, faptul că Thomson este, de asemenea, levita în care scena este, de asemenea, un punct notabil de interes, dar asta e doar o parte din mister acest film poruncitor, complex lui.

Riggan (Michael Keaton) este un actor a cărui carieră a văzut zile mai bune. Cel mai bine cunoscut pentru portretizarea lui un super-erou populare nume Birdman într-o serie de blockbuster de la Hollywood, Thomson încearcă pentru a monta o revenire de scris, regie, producerea, și încearcă într-o montare pe Broadway de Raymond Carver “lui Despre ce vorbim când vorbim despre iubire . “Ca de deschidere abordări de noapte, cu toate acestea, viața Riggan este scăpat de sub control. El nu se poate conecta cu fiica sa și asistent personal Sam (Emma Stone), domnească în egoist său, critic-draga co-star Mike Shiner (Edward Norton), calma lui doamnă conducere nevrotic Lesley (Naomi Watts), sau se lupte cu său instabil amant / player cu suport pentru Laura (Andrea Riseborough). Între timp, ca cel mai bun prieten și producător loial Jake Thomson (Zach Galifianakis) luptă pentru a menține producția pe linia de plutire în timpul spectacolelor de previzualizare dezastruoase, critic de malware de teatru Tabita (Lindsay Duncan) pregătește stilou ei otravă, iar spectrul greu de Birdman războaie de țesut peste directorului și conducere umărul omului, insistând că el însuși înființarea pentru un eșec mare.

În esența sa, Birdman este o poveste destul de simplu despre căutarea unui om pentru răscumpărare personală și profesională împotriva tuturor cote. Dar chiar și un concept simplu, cum ar fi care necesită unele mecanica complexe pentru a face rezoneze, și lucrează împreună cu co-scenaristii Alexandru Dinelaris Jr., Armando Bo, și Nicolás Giacobone, Iñárritu infuzeaza aceasta idee cu gravitate reală și suficient mister pentru noi dețină vrăjit. Din acest împușcat de deschidere în care stă Thomson stil lotus, plutind în aer cu spatele la aparatul de fotografiat, este evident că există mult mai mult la acest actor îmbătrânire decât percepe publice. Dar, datorită unele scris perceptive și o performanță nepăzită prin Keaton – față rezistat de ani, dar păstrând că lumina vital în ochii lui – am devenit intim familiarizat cu succesele din trecut nu numai Thomson, dar eșecurile sale private. Aceasta este în cazul în care scenariul pentru Birdman straluceste cu adevarat, deoarece la fel de eficient ca și Iñárritu și colegii săi scenariști sunt la explorarea interioare-funcționarea unei producții Broadway și ciocnirile de personalitate care pot arunca totul în afara bilanțului la momentul potrivit, este capacitatea lor de a convoca temerile Riggan de la suprafață care dă recursul universal poveste. Fără aceasta, Birdman ar fi doar un alt poveste de o producție teatrală cu probleme; cu ea, filmul devine o experiență transcendent care comentează pe pasiunea de a crea, de natura ego, și starea artelor în timpul domniei actual al super-erou de benzi desenate.

În centrul acestei furtuni filosofic este Keaton. Un veteran de benzi desenate cinema, fostul star Batman sa bucurat de o cariera de film de mare succes, deși unul marcată de pasi gresiti ocazionale care, combinat cu talentul său remarcabil pentru a dispărea într-un rol, fără îndoială îi o alegere deosebit de puternic pentru rolul efectuate de auto-flagellating, chinuit psihologic Riggan. Istoria lumii reale acestea, este capacitatea de puternic Keaton a ocupa acea zonă gri ciudat între determinare și de auto-înfrângere, care ne permite să intre în spațiul superior unic Thomson și empatiza cu incapacitatea sa de a se confrunte cu propriile sale defecte. Chiar dacă performanța Keaton au fost singurul remarcat, Birdman ar fi un film excepțional; incredibil, deși, Iñárritu a populat povestea cu un număr de caractere convingătoare, fiecare dintre care sunt aduse la viață în detaliu vii cu o distributie centru de putere de sprijin. Este o marturie a lui Edward Norton că el dă imperturbabil Mike un fulger umanizare a vulnerabilitate într-un moment când se pare cel mai puțin probabil, și în calitate de instabil fiica încă sentimental Thomson lui Sam, în creștere stele nefiltrat, showstopping discursul tatălui său la un impas esențial poartă Stone ponderea atât de mulți ani și lacrimi pe care le micsora instinctiv departe ca și cum ne-am intrat într-o cameră în timpul unei argument familie care a fost berii de zeci de ani. Chiar Galifianakis, cunoscut sub numele de ciudata bărbos de la astfel de comedii largi ca The Hangover și Campania, aduce o notă profund umanistă a rolului său ca Thomson a pus-upon producător și cel mai bun prieten – una care este sigur de a ridica cariera în anii următori .

Între timp, care leagă toate aceste personaje împreună este direcția dinamic, aproape imposibil de fluid Iñárritu lui. Desigur, cu un cineast ca câștigător la Oscar (și nominalizat de șase ori) Emmanuel Lubezki în spatele lentilei, nu a existat niciodată nici o îndoială că Birdman ar fi o lucrare de magie tehnice. Chiar și încă, directorul de imagine utilizează talentul său de mult timp ia într-un mod care ecou nu numai provocările dramatice generate de teatru viu, ci devine un caracter distinctiv în sine de timp și din nou realizarea fotografii dinamice, aparent imposibile care descompun bariera între ecran și publicul. Deci, fără sudură este lucrarea lui că uneori se simte ca și cum întregul film a fost împușcat într-un singur ia – chiar și în momentele în care vom vedea un actor pe căpriori, iar camera coboară jos pentru a găsi că același actor pe scenă. Cinematografie Lubezki lui, asociat cu scorul Antonio Sanchez jazzy,-percuție grele, creează o atmosferă de tensiune exploziv care persistă puternic, chiar de-a lungul bate mai satirice și fantastice Birdman lui.

Ceea ce ne aduce înapoi la acea scena de deschidere arestarea – cea în care un Thomson meditează pare sa sfideze legile fizicii. De-a lungul filmului, asistăm personajul Keaton lui aparent folosind telekinezia, uneori într-un acces de furie și a altor momente în momente liniștite de auto-asigurare. Este elementul inexplicabilă singular într-un film care se bazează altfel într-o luptă foarte uman, foarte existențială, și, ca atare, este cea care ne face să mă întreb dacă există mai multe la acest personaj decât ceea ce se revelat prin vehement interioare-dialoguri cu eroică alter ego sau interacțiunile sale cu familia și colegii artiștilor interpreți sau executanți. Ca atare, este de asemenea un factor care este probabil să fie mai dezbinare între telespectatorilor cum dezbat dacă acestea s-au vazut un simplu iluzie sau ceva mai mult. Poate că, la fel ca asta afirmare mic aplicată pe oglinda Thomson, nu există nici un răspuns definitiv, și că este în cazul în care frumusețea în Birdman poate fi găsit cu adevărat.

loading...